Βίαια επεισόδια στο Σουδάν με 8 θύματα σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις

Επεισόδια σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Σουδάν με τουλάχιστον 8 θύματα

Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας στο Χαρτούν, πρωτεύουσα του Σουδάν.

Τουλάχιστον 8 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυρά των καθεστωτικών δυνάμεων, την Πέμπτη στο Σουδάν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, καθώς μεγάλα πλήθη συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν παρά τις προειδοποιήσεις για βίαιη καταστολή από τη χούντα που κατέλαβε την εξουσία πριν 8 μήνες. Στο κέντρο του Χαρτούν οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανόνια νερού για να αποτρέψουν μεγάλο αριθμό διαδηλωτών από το να πλησιάσει το προεδρικό μέγαρο.

Οι διαδηλώσεις της πρωτεύουσας αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων σηματοδότησαν την τρίτη επέτειο των μεγάλων διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια των οποίων ανετράπη ο μακροχρόνιος πρόεδρος Omar Al-Bashir και οι οποίες οδήγησαν στις οικουμενικές κυβερνήσεις μεταξύ διαφόρων κοινωνικών ομάδων και του στρατού.

Στις 25 Οκτωβρίου 2021 εκδηλώθηκε πραξικόπημα από αξιωματικούς του Σουδανικού στρατού με αρχηγό τον στρατηγό Abdelfatah Al-Burhan ο οποίος αυτο-ανακηρύχθηκε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα:

Σουδάν

Υπόθεση Αττικό Πάρκο: Ανθρω(ποιά;)

Αδηφάγα και επηρμένη έμελλε να αποδειχθεί η «ανωτερότητα» του ανθρώπου, που κατακρημνίζει στο διάβα της κάθε αγνή μορφή χλωρίδας και πανίδας

Αττικό Πάρκο

Γιατί η ψήφος σου μετράει – Υπόθεση Κορκονέα

Κοινώς, “είμαι καλό παιδί κυρίες και κύριοι ένορκοι, αφήστε με ελεύθερο” και αυτοί τον άφησαν.

Κίνα -Ταϊβάν: Η επερχόμενη σύγκρουση

Οι δύο πλευρές μετρούν χρόνια εντάσεων αφού η Ταϊβάν θέλει να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της, ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θέλει τον πλήρη έλεγχο της.

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223