Έγκλημα πολέμου: Ρωσικό άρμα συνθλίβει όχημα άμαχων πολιτών

Έγκλημα πολέμου: Ρωσικό άρμα ποδοπατά αμάχους

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει Ρωσικό άρμα, στο Κίεβο, να συνθλίβει πολιτικό αυτοκίνητο που περνούσε από δίπλα του. Το βίντεο αυτό έρχεται ως επιβεβαίωση των πληροφοριών που κάνουν λόγο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από πλευράς των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Μόλις πάτησαν ένα αυτοκίνητο», ακούγεται μια φωνή στο βίντεο, προφανώς κάποιου από το παράθυρο κτιρίου. «Γ@μ… κόλαση, μόλις πάτησαν έναν άνθρωπο», λέει μια γυναίκα.

Το βίντεο:

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας «ο εχθρός βρίσκεται στο Ομπολόν, περίπου εννέα χιλιόμετρα βορείως του κοινοβουλίου στο Κίεβο στο κέντρο της πρωτεύουσας». Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να αντισταθούν με κοκτέιλ Μολότοφ, ενώ δίνουν παράλληλα οδηγίες να σπεύσει ο κόσμος στα καταφύγια.
Ρωσικά τεθωρακισμένα προελαύνουν στους δρόμους του βόρειου Κιέβου στο Ομπολόν, σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό μέσο Nexta Ukraine στο Telegram.

Ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Χεραστσένκο, είπε ότι η σημερινή δεύτερη μέρα της ρωσικής εισβολής θα είναι «η πιο σκληρή μέρα του πολέμου» καθώς τα ρωσικά τεθωρακισμένα προελαύνουν από το Τσερνιχίβ -βορειανατολικά του Κιέβου- και από το Ιβανκίβ στα βορειοδυτικά, προκειμένου να περικυκλώσουν το Κίεβο, όπου παραμένει ο πρόεδρος της χώρας Βολόντιμιρ Ζελένσκι, αντιμέτωπος με το δίλημμα μιας μάχης μέχρις εσχάτων ή παράδοσης.

Θες να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Μάθε περισσότερα!
Έγκλημα πολέμου: Ρωσικό άρμα ποδοπατά αμάχους


άρμα

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223