Δωρεάν σεμινάριο «Εισαγωγή στην Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων» από το ΕΑΠ και το Coursity

Βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το δωρεάν σεμινάριο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Coursity «Εισαγωγή στην Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων (SPSS)»

Δωρεάν σεμινάριο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Coursity «Εισαγωγή στην Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων (SPSS)»

Σκοπός Προγράμματος: Το μάθημα αφορά στις βασικές αρχές που διέπουν τη στατιστική. Δίνεται έμφαση τόσο στην περιγραφική όσο και στην επαγωγική στατιστική. Παρουσιάζονται οι διάφοροι τύποι μεταβλητών και οι αντίστοιχοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τους περιγράψουμε. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διερεύνηση σχέσεων μεταξύ μεταβλητών και στις βασικές μεθόδους στατιστικής ανάλυσης όπως είναι:

  • τα διαστήματα εμπιστοσύνης
  • οι έλεγχοι υποθέσεων (ανεξαρτησίας χ^2, t-test κλπ.)
  • η ανάλυση διακύμανσης και ανάλυση παλινδρόμησης

Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του λογισμικού SPSS, σε κοινά λάθη που εμφανίζονται συχνά σε στατιστικές αναλύσεις και στην έννοια της αβεβαιότητας.

δωρεάν σεμινάριο
Διαφήμιση

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες χρήσης του λογισμικού στατιστικής ανάλυσης (SPSS) που οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν από την παρακολούθησή του μαθήματος αποτελούν βασικό εφόδιο για την εκπόνηση ερευνητικών εργασιών στο πλαίσιο πανεπιστημιακών ή μη σπουδών ενός μεγάλου εύρους επιστημών. Η χρήση του SPSS είναι πλέον διαδεδομένη βρίσκοντας εφαρμογή σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα ο χρηματοοικονομικός, ο τομέας της βιομηχανίας, ο τομέας των τηλεπικοινωνιών, ο τομέας της υγείας, της εκπαίδευσης και της έρευνας καθώς και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος αναμένεται οι συμμετέχοντες να έχουν κατακτήσει βασικές έννοιες της Στατιστικής, να γνωρίζουν τις στατιστικές αναλύσεις που επιδέχονται οι διάφοροι τύποι μεταβλητών και που απαιτούνται για τη διερεύνηση σχέσεων τους, καθώς επίσης να είναι σε θέση να κατανοούν και να ερμηνεύουν μα επιστημονική έρευνα που βασίζεται σε στατιστικά ευρήματα.

ΠΗΓΗ: neolaia.gr Δωρεάν σεμινάριο Δωρεάν σεμινάριο

Θες να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση σου εδώ!
Διαβάστε ακόμα:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια με τριετή αναστολή

Διαφήμιση
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223