ΑΠΘ

Κατάληψη στο ΑΠΘ: Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, περιμετρικά του ΑΠΘ ενώ βρέθηκαν και στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 6 το πρωί και οι δρόμοι πέριξ του ΑΠΘ αποκλείστηκαν. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, όσοι βρίσκονταν εντός της κατάληψης προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. δεν έλειψε η ένταση, όταν φοιτητές πήγαν μπροστά από τα ΜΑΤ για να διαμαρτυρηθούν, καταγγέλλοντας καταστολή και αποκλεισμό τους από το Πανεπιστήμιο, δημιουργήθηκε ένταση με τα ΜΑΤ να τους σπρώχνουν και να τους απομακρύνουν από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το GRTimes, οι προσαγωγές ανέρχονται σε 30 και η αστυνομική επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα.

Να σημειωθεί πως το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη για 17η ημέρα, ενώ σήμερα ήταν προγραμματισμένη πορεία φοιτητών.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι φοιτητές αποφάσισαν χθες Τετάρτη μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος στην κατάληψη της πρυτανείας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση σήμερα της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές μετά την πορεία, που θα καταλήξει στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα προχωρούσαν στην έκδοση ανακοίνωσης και θα σήμαιναν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το βράδυ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί τοποθέτησαν διμοιρίες των ΜΑΤ στην Αγίου Δημητρίου, στην Εθνικής Αμύνης, στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ και στο Ιβανώφειο, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το ΑΠΘ.

Πηγή: iefimerida.gr


Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 405

Υποβολή απάντησης