ΑΣΟΕΕ: Ξυλοδαρμός καθηγητή μέσα σε αμφιθέατρο από κουκουλοφόρους

ΑΣΟΕΕ – Ξυλοδαρμός: Σύμφωνα με πληροφορίες, 15 άτομα μπήκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και χτύπησαν έναν καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών.

Εισβολή στην ΑΣΟΕΕ από ομάδα 15 ατόμων έγινε περίπου μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 15 αυτά άτομα μπήκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και χτύπησαν έναν καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι ο καθηγητής σε μία πρώτη του προφορική κατάθεση υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τρεις συναδέλφους του, με τους οποίους βρίσκεται σε αντιδικία.

Παράλληλα, πηγές από το πανεπιστήμιο επισημαίνουν ότι οι εκκρεμείς υποθέσεις που είχε ο καθηγητής με τη Δικαιοσύνη ήταν σε γνώση των πρυτανικών αρχών, αλλά δεν υπήρχαν τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ αστυνομικοί κύκλοι επιβεβαίωσαν ότι ο ίδιος ο καθηγητής αναφέρθηκε στην αντιδικία του με τους άλλους καθηγητές.

Φοιτητής κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το σκηνικό της έντασης, σε βίντεο που δημοσιοποίησε στα social media.

Ο καθηγητής, έπειτα από την επίθεση, πήγε με δική του πρωτοβουλία στο νοσοκομείο. Πληροφορίες από το πανεπιστήμιο αναφέρουν ότι έχει δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα.

Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

ΑΣΟΕΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223