Άρση βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Παππά για το «perouka gate»

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε η ευρύτερη πλειοψηφία της Ολομέλειας του κοινοβουλίου. Υπερ το σχετικού δικαστικού αιτήματος ψήφισαν 175 βουλευτές έναντι 101 κατά και 1 «παρών».

Το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Παππά διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για την υπόθεση «perouka gate».

Ο κ. Παππάς κατά την τοποθέτησή είπε μεταξύ άλλων πως «Εγκαλούμαι επειδή υπερασπίστηκα τα δικαιώματα μου και κατήγγειλα μια απαράδεκτη πρακτική. Θα πρέπει και σας το λέω ευθαρσώς να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. Δεν είναι σταθερές και αέναες οι πλειοψηφίες» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Οι εμπνευστές και αυτουργοί των πρακτικών αυτών όταν παίρνουν σήμα από το πολιτικό σύστημα ότι αυτές οι πρακτικές είναι αποδεκτές θα τις συνεχίσουν. Και αυτές οι πρακτικές θα συνεχιστούν και προς εσάς. Και δεν σας το λέω επειδή θα έχουμε σε λίγο εκλογές και θα χάσει η ΝΔ το λιγότερο 40 έδρες, αυτό λέει η απλή αναλογική».

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τοποθέτησή του υπερασπιζόμενος τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση των έθεσε στο στόχαστρο μιντιακών συμφερόντων.

Αναφορικά με το perouka gate είπε «είχαν μεταμφιεστεί και παρακολουθούσαν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές τους πρακτικές σε κάποιου είδους δημοσιογραφία που δεν αποδέχθηκαν όμως οι εργοδότες τους και οι συνάδελφοι τους. Ακόμα και σήμερα τα ΜΜΕ αποκαλούν την υπόθεση αυτή ως perouka gate. Εγώ δεν φορούσα περούκα. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Κάνουμε την αντιπαράθεσή μας ανοικτά».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

#βουλευτική_ασυλία #ασυλία_παππα

Ασυλία
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 405

Υποβολή απάντησης