Απεργία 10/06: Κλειστό όλο το κέντρο της Αθήνας

Απεργία 10/06: Σε απεργιακό κλοιό τέθηκε από το πρωί η χώρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και αρκετά συλλαλητήρια στην Αθήνα, τα οποία διοργανώθηκαν ως απάντηση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου διοργανώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στις 11 ξεκίνησε και το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργία
pame__3_
pame_propylaia3
pame_propylaia2

Λόγω της απεργίας μποτιλιάρισμα  και κίνηση καταγράφηκε από νωρίς σήμερα το πρωί στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής. 

Αρκετοί οδικοί άξονες επιβαρύνθηκαν σημαντικά από το πρωί της Πέμπτης, μιας και οι οδηγοί τους επέλεξαν να κινηθούν αναγκαστικά με τα αυτοκίνητα αφού τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν… τραβήξει χειρόφρενο. (Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και τραμ όλη την ημέρα, ενώ τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00).

kinisi-peiraios

Κεντρικοί δρόμοι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και των συλλαλητηρίων που είχαν προγραμματιστεί παρέμειναν για αρκετή ώρα κλειστοί, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. 

Ποιοι απεργούν

Η συμμετοχή στην απεργία όλων των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων, καθώς και των ομοσπονδιών των γιατρών και των υγειονομικών, των δικαστικών υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών σημαίνει ότι σήμερα δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι εφορίες, οι δήμοι και άλλες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένα ήταν όλη την ημέρα της Πέμπτης τα Μέσα Μαζικής Μεραφοράς, δηλαδή το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ και τα τρόλεϊ. Στους δρόμους κυκλοφορούσαν μόνο τα λεωφορεία, τα οποία κινούνταν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Επίσης ακινητοποιημένοι ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ η κινητοποίηση θα επηρεάσει και σειρά δρομολογίων για την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 405

Υποβολή απάντησης