Ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμών για τις ευπαθείς ομάδες -Για ποια νοσήματα

Η διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ξεκινά, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται άτομα με μεταμόσχευση οργάνων ή που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, κυστική ίνωση, καρκίνο υπό αγωγή, χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, και άτομα σε ανοσοκαταστολή.

Παράλληλα, η κυρία Θεοδωρίδου εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, αναφορικά με την εξακολούθηση χορήγησης των εμβολίων της AstraZeneca ενάντια στον κορωνοϊό.

«Παρακολουθούμε ότι εθνικοί οργανισμοί διαφόρων χωρών αναστέλλουν προσωρινά και προληπτικά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω πιθανής συσχέτισης του εμβολίου με θρομβοεμβολικά επεισόδια», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα.

Τόσο ο EMA όσο και ο ΠΟΥ με δηλώσεις τους έχουν αποσυνδέσει την αιτιολογική συσχέτιση του εμβολίου με τα επεισόδια αυτά, σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού. «Λείπουν αποδείξεις για να ενοχοποιήσει κανείς ένα τόσο χρήσιμο εμβόλιο» τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Η επιτροπή ερευνά μία προς μία τις περιπτώσεις και επισημαίνει ότι ο αριθμός των εμβολιαζομένων δεν παρουσιάζει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτόν που εμφανίζεται στον γενικό πληθυσμό».

Πηγή: iefimerida.gr

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 405

Υποβολή απάντησης